До уваги фахівців сфери охорони здоров’я: компанія «Серв’є» відкликає лікарський засіб!

14.02.2019

 ТОВ «Серв’є Україна» повідомляє про своє звернення від 11 лютого 2019 р. до Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України щодо скасування дії реєстраційного посвідчення та подальше відкликання з ринку лікарських засобів компанії, що містять фенспірид (ЕРЕСПАЛ®). Процедура відкликання препаратів з фармацевтичного ринку розпочинається за рішенням компанії відповідно до законодавства України.

В Україні зареєстровані наступні лікарські засоби компанії «Лє Лаборатуар Серв’є», Франція, що містять фенспірид:
  • ЕРЕСПАЛ®, сироп, 200 мг/100мл (РП № UA/3703/01/01);
  • ЕРЕСПАЛ®, таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 80 мл (РП № UA/3703/02/01).

Це рішення було прийняте компанією «Лє Лаборатуар Серв’є», Франція за згодою з Уповноваженим органом Франції ANSM (Національна агенція з безпеки лікарських засобів і виробів медичного призначення Франції) після отримання результатів доклінічних досліджень, які дали змогу припустити, що діюча речовина фенс­пірид може подовжити інтервал Q–T на елект­рокардіограмі.

Відповідно до цих результатів та враховуючи, що ЕРЕСПАЛ® показаний для лікування станів, які не загрожують життю і для лікування яких існують альтернативні терапевтичні рішення, було вирішено, що цей лікарський засіб повинен бути вилучений з ринку.

Пацієнтам, які раніше лікувалися препаратом, не потрібно звертатися до лікаря. Для хворих, які наразі проходять терапію, ризик порушень серцевого ритму низький.

Пацієнт повинен припинити лікування, і йому рекомендовано проконсультуватися зі своїм лікарем, який оцінить його стан та в разі потреби запропонує альтернативну терапію.

Компанія «Серв’є» повідомить спеціалістів сфери охорони здоров’я інформаційним листом найближчим часом.

Співробітники команди з медичних питань ТОВ «Серв’є Україна» готові надати відповіді на будь-які запитання, що можуть виникнути у фахівців сфери охорони здоров’я чи пацієнтів, за тел.: +380 (044) 490-34-41.

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Педіатрія

Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів 22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....