Компанія Doctor Online та Київстар долучилися до боротьби з поширенням коронавірусу в Україні

02.04.2020

На період карантину в мобільному додатку Doctor Online всі консультації з лікарями є безкоштовними, незалежно від місця проживання, національності, соціального статусу, релігії, мови, громадянства й поглядів. Онлайн-консультації в режимі 24/7 сприятимуть дотриманню карантинного режиму громадянами та позитивно впливатимуть на зменшення поширення захворювання.

Метою цих безкоштовних консультацій є відокремлення тяжких випадків, коли медична допомога життєво необхідна пацієнту, від звичайної застуди та нежиттю. На сьогодні співвідношення випадків «небезпека/безпека» становить «1/99», тобто лише одному пацієнту зі ста дійсно потрібно звернутися до лікаря чи викликати швидку допомогу, решті на момент консультації нічого не загрожує. Доступність контакту з лікарем протидіє паніці та сприяє ізоляції населення в домашніх умовах. Своєю діяльністю Doctor Online меншує навантаження на медичні установи, щоб лікарі могли приділити час пацієнтам, які дійсно потребують поглибленого огляду й госпіталізації. Жодна система охорони здоров’я у світі не в змозі прийняти всіх занепокоєних своїм самопочуттям громадян одночасно, особливо під час пандемії. Лікарі платформи Doctor Online проводять понад 1 тис. інформаційних консультацій за добу, пояснюючи, які симптоми небезпечні, а які не становлять загрози, й надаюючи поради на підставі даних, які можна отримати онлайн. Залучені до Doctor Online фахівці допоможуть розібратися, чи може конкретна ситуація перейти в критичний стан.
Це вагомий внесок у стабілізацію епідемічної ситуації в нашій державі, прояв громадянської відповідальності вітчизняної медичної спільноти.

Наразі також усім важливо усвідомлювати необхідність самоізоляції, щоб убезпечити себе від контактів із можливими носіями COVID-19 і захистити людей із хронічними захворюваннями, зниженим імунітетом тощо. У цій ситуації звертаємося до всіх мешканців країни: чим рідше ви виходитимете з дому, тим менші шанси інфікуватися або інфікувати інших, для кого новий коронавірус може стати смертельним.

Doctor Online працює на ринку України у сфері дистанційних медичних консультацій з осені 2019 року в партнерстві з компанією Київстар. Завантажити додаток можна в AppStore та Google Play. Крім консультацій, у мобільному додатку Doctor Online можна замовити медикаменти за найнижчою ціною з доставкою додому в будь-який населений пункт України.

Doctor Online: актуальні дані

  • У 99% звернень особистий контакт з медиками був не потрібен.
  • У 80% пацієнтів йшлося про паніку чи невроз («болі в серці», «горить тіло» при субфебрильній температурі тіла, «тисне в грудях» і т. ін.) на фоні повного здоров’я.
  • За добу ми обробляємо близько 1 тис. звернень. У більшості випадків це застуда чи ті види ГРВІ, які найчастіше не загрожують життю та лікуються в домашніх умовах.
  • Інформування – наша основна зброя. Нам телефонують і пишуть не тільки з України, а й з-за кордону. У 99% випадків ми рекомендуємо зберігати спокій і залишатися вдома.

Більше інформації про Doctor Online на офіційному сайті: https://doctoronline.care/uk/

Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 6 (475), березень 2020 р.

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Інфекційні захворювання

Чи може антибіотик бути корисним у боротьбі з респіраторними вірусними інфекціями? 23.04.2024 Інфекційні захворювання Чи може антибіотик бути корисним у боротьбі з респіраторними вірусними інфекціями?

Нове дослідження під керівництвом Єльського університету (Нью-Гейвен, штат Коннектикут, США) показує, що деяким респіраторним вірусним інфекціям, наприклад, COVID-19 і грипу, можна запобігти або вилікувати за допомогою місцевого застосування антибіотика. Команда під керівництвом Акіко Івасакі та Чарльза Дела Круза успішно перевірила ефективність неоміцину, антибіотика із групи аміноглікозидів, для запобігання або лікування респіраторних вірусних інфекцій на моделях тварин, коли його вводили через ніс. Потім дослідники виявили, що схожий підхід – цього разу із застосуванням безрецептурної мазі неоспорин, що містить неоміцин, – також викликає швидку імунну відповідь за допомогою активації інтерферон-стимульованих генів (ISG)....

15.04.2024 Інфекційні захворювання Урологія та андрологія Вакцину проти хламідіозу визнано перспективною після успішного першого етапу досліджень

Вакцина проти хламідіозу викликала імунні відповіді під час раннього випробування, обнадіюючи, що одного разу це може допомогти стримати поширення інфекції. Зараз в Америці спостерігається найвищий із 1950-х років рівень захворюваності на інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ). За даними Центру з контролю та профілактики захворювань США, найпоширеніша бактеріальна інфекція, що передається статевим шляхом, спричиняється бактеріями класу Chlamidiae. У нових результатах випробувань, опублікованих у журналі Lancet Infectious Diseases, вакцина CTH522 була визнана безпечною та ефективною, оскільки викликала реакцію антитіл....

08.04.2024 Інфекційні захворювання Урологія та андрологія Як показало 9-річне дослідження, пероральна вакцина проти ІСШ є успішною альтернативою антибіотикам

Рецидивуючим інфекціям сечовивідних шляхів (ІСШ) можна запобігти у понад половини людей, які отримали пероральну вакцину, що є потенційною альтернативою лікуванню антибіотиками. Початкові результати першого тривалого дослідження безпеки та ефективності вакцини MV140 проти рецидивуючих ІСШ були представлені 6-7 квітня на конгресі Європейської асоціації урологів у Парижі. Висновки показують, що у 54 % учасників дослідження не спостерігалися симптоми ІСШ протягом дев’яти років після вакцинації, без повідомлень про помітні побічні ефекти. Очікується, що остаточні результати дослідження будуть опубліковані до кінця 2024 року....