Вітаємо з ювілеєм!

28.10.2022

Вітаємо з ювілеєм!

29 жовтня 2022 р. святкує свій 50-річний ювілей відомий вчений, заслужений лікар України, кандидат медичних наук, ортопед-травматолог вищої категорії, старший науковий співробітник клініки № 2 ДУ «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України» Тарас Іванович Осадчук. Понад 20 років він посвятив непростій та відповідальній професії хірурга.

Тарас Іванович Осадчук народився 29 жовтня 1972 р. в Києві. В 1995 р. закінчив лікувальний факультет Вінницького медичного університету. З 1995 по 1998 р. навчався в інтернатурі за спеціальністю «травматологія та ортопедія» на базі Інституту травматології та ортопедії АМН України.

Трудову діяльність ювіляр розпочав у 1998 р. як науковий співробітник у відділенні травматології та ортопедії дорослих базі Інституту травматології та ортопедії АМН України, де займався розробкою та впровадженням нових стратегій профілактики та лікування хвороб опорно-рухового апарату. З 2008 р. — лікар найвищої категорії. Результатом його досліджень стала докторська дисертація «Коригуюча остеотомія у хірургічному лікуванні хворих на остеоартроз колінних суглобів» (2009 р.), присвячена новим методикам лікування хворих на остеоартроз. Ця наукова робота і сьогодні не втрачає своєї актуальності.

Т. І. Осадчук зробив значний внесок у вирішення широкого кола проблем травматології та ортопедії і сьогодні є експертом у профілактиці та лікуванні патології опорно-рухового апарату. Вчений виконав сотні унікальних хірургічних втручань, основні напрямки його робити включають первинне та ревізійне ендопротезування колінних та кульшових суглобів, кісткова пластика вад, що виникли внаслідок асептичної нестабільності ендопротезу кульшового та колінного суглобів.

Т.І. Осадчук приділяє велику увагу розвитку вітчизняної травматології та ортопедії, зокрема розробці нових стратегій лікування остеоартриту, є автором понад 155 наукових праць. Його наукові досягнення визнані за кордоном, він є дійсним членом міжнародних лікарських товариств: Міжнародного товариства ортопедів-травматологів (SICOT) та Американської академії ортопедів-хірургів (AAOS). Остання його праця «Застосування індивідуальних 3D-надрукованих навігаційних систем при коригуючій остеотомії стегнової кістки у хворих на остеоартрит колінного суглоба» фокусувалася на сучасних можливостях впровадження в хірургічну практику технологій тривимірного друку, що є революційним рішенням, яке відкриває можливості персоналізованої хірургії.

За свої наукові здобутки у 2018 р. Тарас Іванович удостоєний почесного звання «Заслужений лікар України». На підставі досягнень в науковій діяльності, вагомого внеску у розвиток лікувально-профілактичних заходів у галузі ортопедії-травматології у 2021 р. Тарас Іванович нагороджений почесною грамотою від ДУ «Головний медичний центр МВС України».

За останні 5 років підвищував кваліфікацію на міжнародних курсах, науково-практичних конференціях, семінарах, міжнародних медичних форумах:

  • 2016р. Італія, 37й Міжнародний ортопедичний конгрес SICOT, м. Рим;
  • 2017р. ПАР, 38й Конгрес SICOT з ортопедії та травматології, м. Кейптаун;
  • 2018р. Канада, 39й Міжнародний конгрес SICOT, м. Монреаль;
  • 2019р. Мексика 12й Конгрес ISAKOS, м. Канкун;
  • 2016- 2019 рр. Щорічні конференції AAOS (США).

Завдяки високому професіоналізму та педагогічній майстерності, видатним організаторським здібностям Тарас Іванович Осадчук користується заслуженим авторитетом та повагою співробітників та лікарів міста, області та всієї України.

 

 

 

 

Редакція «Медичної газети «Здоров'я України» вітає ювіляра з Днем народження, бажає професійних та творчих успіхів, натхнення та сил на шляху до нових здобутків!

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Хірургія, ортопедія та анестезіологія

Учені створили синтетичні тромбоцити, що зупиняють кровотечу та сприяють загоєнню 12.04.2024 Хірургія, ортопедія та анестезіологія Учені створили синтетичні тромбоцити, що зупиняють кровотечу та сприяють загоєнню

Дослідники розробили синтетичні тромбоцити, які можна використовувати для зупинки кровотечі та прискорення загоєння ран. Вони продемонстрували свою ефективність на моделях тварин, і незабаром відбуватимуться клінічні випробування на людях. Ряд медичних ситуацій потребує переливання тромбоцитарної маси, наприклад, у випадках сильної кровотечі або для пацієнтів перед операцією чи під час хіміотерапії. Зараз пацієнти в будь-якій із цих ситуацій отримують тромбоцити, зібрані від донорів крові, в ідеалі із сумісною групою. Це складно, оскільки доступні незначні запаси тромбоцитів, ці клітини мають обмежений термін придатності і повинні зберігатися в контрольованих умовах....

08.04.2024 Кардіологія Хірургія, ортопедія та анестезіологія Свинячі серця, збережені поза організмом понад 24 години, дають надію багатьом людям, які потребують трансплантації

Через 56 років після першої трансплантації серця від людини до людини щороку у всьому світі пересаджують понад 5000 цих життєво необхідних органів. Але цієї кількості недостатньо, щоби подарувати нове серце кожному, хто його потребує, оскільки в будь-який момент близько 50 000 осіб необхідна трансплантація. Сучасним «золотим стандартом» для донорських сердець є холодне статичне зберігання (CSS) - на льоду до моменту трансплантації. Трансплантація є найбільш успішною, коли CSS триває менше шести годин, до того як серце або його кровоносні судини зазнають пошкодження. ...

03.04.2024 Онкологія та гематологія Хірургія, ортопедія та анестезіологія Ендокринологія Малоінвазивна процедура може бути альтернативою операції на щитоподібній залозі

Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі Radiology, при лікуванні папілярної карциноми щитоподібної залози мікрохвильова абляція забезпечила менше ускладнень та кращу виживаність без прогресування захворювання, ніж хірургічне втручання. Найпоширеніший тип новоутворення щитовидної залози, папілярний рак (ПРЩ), часто має мультифокальний характер, що означає наявність двох та більше горбків або вузликів. Виникнення мультифокальності у випадках ПРЩ є особливо поширеним, приблизно від 23,5 % до 60 %....