Щоденник медичних подій на 05-11 липня

02.07.2021

Дорогі читачі!

До вашої уваги Щоденник медичних подій на 5-11 липня.

Традиційно, у п’ятницю пропонуємо вам ознайомитися з анонсами науково-практичних медичних заходів на наступний тиждень.

Обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

5 липня

Вебінар «Ревматоїдний артрит — підходи до діагностики та лікування»

Запрошуємо лікарів загальної практики — сімейної медицини, терапевтів та всіх небайдужих до ревматології та охочих до вивчення основних ревматичних нозологій приєднатись до циклу «Ревматологія для всіх».

Перше заняття присвячено ревматоїдному артриту — найчастішому запальному артриту. Будуть  розглянуті питання діагностики та лікування цього захворювання з основним акцентом на останні рекомендації ACR 2021, які вийшли 2 тижні тому.

Приєднуйтесь до вебінару «Ревматоїдний артрит — підходи до діагностики та лікування»!

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Ревматоїдний артрит — підходи до діагностики та лікування» // 5 липня 2021 року о 17:00 (google.com)


6 липня

PRE-CONGRESS COURSES

Шановні лікарі, організатори WPA 2021 Regional Congress «Psychopathology in periods of transitions» запрошують на змістовний цикл курсів до початку основної події.

PRE-CONGRESS COURSES – це окремий захід, який складається з 6 різних курсів.

Регіональний конгрес WPA 2021 буде виконувати освітню місію, надаючи високоякісні навчальні курси, що охоплюють усі аспекти психіатрії.

Кожен курс триває 2 години і буде представляти вдосконалений матеріал з обраної теми, що має практичне значення.

Початок о 9.00

Детальна інформація за посиланням: PRE-CONGRESS COURSES, Tuesday, 6 July 2021 – WPA Regional Congress (2021rcp-congress.com)


7 липня

Ревматологічна школа: «Інноваційні технології в ревматології»

Всеукраїнська асоціація ревматологів України запрошує Вас взяти участь у ревматологічній школі: «Інноваційні технології в ревматології»

Запрошуємо до перегляду трансляції лікарів за спеціальностями: «ревматологія», «загальна практика – сімейна медицина», «терапія».

Початок о 10.00

Детальна інформація за посиланням: ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РЕВМАТОЛОГІЇ - Rheuma Hub

 


7-9 липня

WPA 2021 Regional Congress «Psychopathology in periods of transitions»

Шановні колеги, організатори заходу запрошують вас на Регіональний конгрес WPA 2021 на тему «ПСИХОПАТОЛОГІЯ У ПЕРІОДИ ПЕРЕХОДІВ».

Ця зустріч стане одним із ключових кроків підкреслить важливість об’єднання психіатрів та інших спеціалістів з питань психічного здоров’я для обговорення тем, що становлять взаємний інтерес.

Конгрес також стане майданчиком, де лунатимуть голоси пацієнтів або дуже травмованих людей та їхніх сімей.

На конгресі буде визначено План дій WPA на 2020-2023 роки та висвітлено останні оновлення з різних дисциплін, пов’язаних з психічним здоров’ям. Ваша активна участь, безсумнівно, сприятиме успішному та продуктивному проведенню конгресу WPA.

Початок о 9.00

Детальна інформація за посиланням: WPA Regional Congress – Kyiv Ukraine July 7-9, 2021 (2021rcp-congress.com)


8 липня

III Школа інфузійної терапії

Віртуозне володіння прийомами інфузійної терапії - це найвищій рівень кваліфікації спеціаліста з: терапії, кардіології, неврології, ендокринології, інфекційних хвороб та гастроентерології.

Під час проведення заходу будуть розібрані наступні теми:

  • Енергетична підтримка пацієнта з астенією
  • Підходи до лікування пневмоній за доказовою базою
  • Дезінтоксикаційна терапія при отруєннях та інфекційних захворюваннях
  • Ведення пацієнтів із Long-COVID
  • Особливості терапії гіперглікемії та цукрового діабету

Та багато іншої актуальної інформації.

Початок о 12.00

Детальна інформація за посиланням: InfusionTherapy (app-uf-hcmlms-eventmanagement-attendeeportal-prod.azurewebsites.net)

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів 22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....