Щоденник медичних подій на 04-10 жовтня

02.10.2021

Дорогі читачі!

До вашої уваги постійна рубрика «Щоденник медичних подій», в якій ми традиційно розповідаємо про заходи українського медичного простору на наступний тиждень. Запрошуємо ознайомитися із анонсами вебінарів, конференціій, семінарів, тематичних шкіл, які задовільнять ваші професійні інтереси.

Обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

04 жовтня

Вебінар «Генітальні інфекції: сучасні можливості діагностики та лікування»

На заході всебічно розглядатимуться наступні теми:

  • Вагінальні інфекції: якісна діагностика – запорука успішного лікування
  • Менеджмент аномальних маткових кровотеч у жінок з лейоміомою матки

Спікери:

Косей Наталія Василівна – докторка медичних наук, професорка, лікарка за спеціалізацією гінекологія-ендокринологіч вищої категорії, має міжнародні сертифікати ESGE спеціаліста з лапароскопії в гінекології та спеціаліста з гістероскопії, Членкиня Вченої Ради ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України»

Регеда Світлана Іванівна – кандидатка медичних наук, старша наукова співрнобітниця відділу репродуктивного здоров’я, завідувачка гінекологічного відділення ДНУ «ЦІМТ НАН України»

Захід зацікавить гінекологів та сімейних лікарів.

Початок о 17.00

Детальніше за посиланням: 04.10.21 Генітальні інфекції: сучасні можливості діагностики та лікування - School of Innovative Medicine (sim-ukraine.com)


04-06 жовтня

Всеукраїнська науково-практична конференція «DniproProfi-2021: Мультимодальний підхід до профілактики, моніторингу та терапії професійних захворювань»

Мета DniproProfi-2021 – надати лікарям різних спеціальностей найсучаснішу об'єктивну інформацію про шляхи раннього виявлення, профілактику, моніторинг та лікування професійних захворювань.

Знані експерти різних напрямків медицини з усієї країни підготували для вас огляди новітніх наукових даних та доповнили їх клінічними випадками із власної клінічної практики.

В умовах пандемії ми всі, нажаль, відчули, що професійні хвороби є і у медиків. Тож організатори виділили окремий блок у програмі, що стосується професійного здоров’я медичних працівників. 

Впевнені, що DniproProfi-2021 стане зручним майданчиком для обміну думками та практичними напрацюваннями між колегами та сприятиме поліпшенню якості допомоги хворим із професійними  захворюваннями. 

Детальніше за посиланням: Школа СЕЕА 2021 – Громадська організація "АРМЕД" (armed.org.ua)


5 жовтня

Науково-освітній семінар «Реімбурсація інсулінів – нові підходи та нові можливості»

В рамках заходу експерти з ендокринології поділяться власним практичним досвідом ведення пацієнтів та обговорять разом із вами нагальні актуальні проблеми, а саме:

  • Маршрут (з 1.10.2021) пацієнта з цукровим діабетом до препаратів інсуліну
  • Нові категорії пацієнтів для реімбурсації інсулінів: у дітей, вагітних, дорослих з тяжкою гіпоглікемією
  • Про 2 види законодавчих актів, які регулюють обіг інсулінів
  • Які критерії для призначення інсулінів у дорослих та дітей згідно клінічних протоколів?
  • Про нові можливості для компенсації пацієнтів
  • Ролі сімейного лікаря та ендокринолога
  • Чи може пацієнт спостерігатися лише у ендокринолога?
  • Роль ендокринологічних закладів, які не мають контракту із НСЗУ
  • Роль приватних клінік та чи зможуть вони створювати план лікування та виписувати рецепти? Хто ж зі спеціалістів фіксує діагноз, призначає план лікування, виписує рецепт на інсулін з 1.10.21?
  • Як часто пацієнт має контролювати рівень глікованого гемоглобіну і хто цю частоту визначає? Чи входить цей аналіз до пакету НСЗУ?
  • Про нарікання на те, що лікарів обмежували у призначенні інсулінів у зв’язку з нестачею коштів в регіонах. Чи щось змінилось?
  • Чи мають право обласні спеціалісти чи органи місцевої влади втручатися у призначення лікарів?
  • Яку тактику обрати для пацієнтів, яким не підходить цільовий рівень глікованого гемоглобину 7,5%?
  • Що буде з пацієнтами, які не досягли 7,5% з жовтня? Яке буде відшкодування?
  • Де дізнатися перелік аптек, у яких можливо отримати інсулін за електронним рецептом?
     
     Та багато інших гострих питань.

Початок о 16.30

Детальніше на сторінці організаторів у Facebook: (2) EndoTime за філіжанкою кави_5.10.2021 | Facebook


6 жовтня

Фахова школа «Експерт студіо Ю.Давидової. Академія сучасних поліпрофільних спеціалістів»

Тема фахової школи: Сепсис, запальні ускладнення під час вагітності та у післяпологовому періоді. Профілактика травматизму в пологах, реабілітація якості життя у післяпологовому періоді. Сучасні підходи до вирішення проблем невиношування. Дефіцитні стани.

Спікери фахової школи:

Юлія Давидова, д.мед.н., професорка, магістерка державного управління, керівниця відділу акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України»

Аліса Лиманська, к.мед.наук, провідна наукова співробітниця відділення акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України»

Ольга Кравець, молодша наукова співробітниця ДУ «ІПАГ НАМН України» ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. академіка О. М. Лук’янової НАМН України»

Кому буде цікаво: Лікарям-акушерам-гінекологам, сімейним лікарям, кардіологам, терапевтам, акушерським анестезіологам, гастроентерологам, гематологам, всім лікарям, які надають допомогу вагітним в мультидисциплінарній команді

Початок о 12.00

Детальніше за посиланням: Квитки на «Експерт студіо Ю.Давидової. Академія сучасних поліпрофільних спеціалістів» 6 жовтня 2021 (ticketforevent.com)


06-07 жовтня

PainControl: мистецтво контролювати біль

PainControl збирає професіоналів з різних сфер медицини, які діляться своїм досвідом та корисною інформацією про нові досягнення в медицині болю.

Основні програмні питання:

  • Сучасні підходи до лікування м'язового спазму при болю в спині
  • Біль у шії. Неврологічний аспект
  • Місце хондропротекторів в лікуванні, реабілітації та профілактиці вертеброгенних больових синдромів
  • Що не так з гайдлайнами з лікування невропатичнго болю?
  • Невропатичний біль: чого ми не знали?
  • Де ховається мігрень?
  • Синдром крилоподібної лопатки: погляд невролога
  • Синовіїт і біль
  • Право на знеболення: як результат залежить від нашого вибору
  • Остеоартрит: прості питання, непрості відповіді
  • Аксональні поліневропатії: принципи діагностики та лікування
  • Тунельні синдроми верхньої апертури грудної клітини: клінічний скринінг

Початок о 15.00

Детальніше за посиланням: PainControl 2021 в Харкові ONLINE


06-08 жовтня

30-а Міжнародна медична виставка PUBLIC HEALTH 2021

Три десятиліття поспіль Рublic Health переконливо тримає руку на пульсі вітчизняної медичної системи і слугує найбільш авторитетною платформою для ділових зустрічей, ознайомлення, тестування та промоції сучасного медичного обладнання та технологій, обміну досвідом фахівців медицини, спільного пошуку рішень на актуальні  виклики  часу. 

З  1991 року  Рublic Health  підтримує тісний зв'язок з ключовими компаніями ринку, налагоджена співпраця з провідними медичними організаціями та фаховими асоціаціями; з року в рік вдосконалюються бізнес-заходи та оновлюються формати ділової програми.

Лише з початку цього століття в Public Health взяло участь понад 1500 українських та закордонних компаній-операторів медичного ринку; відвідало понад 100 тисяч фахівців; проведено близько 1000 ділових та наукових заходів.

Традиційна експозиція медичної виставки  долучає нові сегменти, що переростають в успішні проєкти,  міцно асоційовані з Public Health.

Цього року в сучасних павільйонах Міжнародного виставкового центру на площі 20 000 кв.м  одночасно відбудуться професійні медичні події:

  • Public Health - 30-та Міжнародна медична виставка

Відвідувачів очікує сучасне діагностичне, профілактичне та лікувальне обладнання; обладнання для екстреної медицини; акушерства і гінекології; реабілітаційне, фізіотерапевтичне обладнання та прилади; новітні медичні технології та матеріали. Провідні українські та міжнародні виробники представлять свої новинки з можливістю тестування та порівняння  пропозицій; доступні зустрічі з керівниками компаній  та топ-менеджментом лікувальних закладів.

  • Public Health Congress & Events – Ділова програма виставки, яка  включає науково-практичні та бізнес заходи з основних напрямків медицини

 Програма готується в партнерстві з більш ніж 40 провідними медичними установами,  серед яких Міністерство охорони здоров’я України, Національна служба здоров’я України,   Національна академія медичних наук України: НАМН України, Українська військово-медична академія,  НМУ імені О.О. Богомольця, Світовий  Банк, Європейська Бізнес Асоціація  та інші. Семінари, тренінги, майстер-класи, спеціалізовані фахові школи  будуть проведені  для управлінців в сфері медицини, спеціалістів та молодшого медичного персоналу з актуальних питань охорони здоров’я. 

  • LabExpo – 2-га Міжнародна виставка лабораторного, аналітичного обладнання та технологій

Сучасний формат спеціалізованої виставки, що охоплює весь спектр обладнання, приладів та реактивів від провідних виробників. Навчальні та тренінгові заходи дозволять освоїти нові технології, здійснити вибір на користь ефективності та інновацій.

  • International Dental Forum – 8-ма Міжнародна виставка стоматологічного обладнання та матеріалів. Беруть участь ключові постачальники та виробники стоматологічного обладнання та інструментів. Презентації, тестування, унікальні  майстер-класи – все це очікує лікарів-практиків та власників стоматологічних клінік впродовж виставки.
  • MTEC Kyiv - 9-та Міжнародна виставка та конференція медичного туризму.

Унікальна  платформа для встановлення ділових контактів у сфері медичного та оздоровчого туризму між постачальниками послуг та баєрами. На виставці представлені клініки та оздоровчі заклади з прогресивними  методами лікування за кордоном і в Україні. Розглянуться питання акредитації медичних закладів, страхування та  маркетингу.

Професійний досвід команди, співпраця з експертною медичною спільнотою та державними структурами, міцна підтримка Hyve Group дозволяють нам проводити Public Health на високому міжнародному рівні, в будь-які періоди турбулентності пропонувати учасникам ефективні бізнес рішення та сприяти трансформації медичної системи України в цілому.

Місце проведення: м. Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський пр-т, 15, м. Лівобережна.

Детальніше за посиланням: PH - Міжнародна медична виставка «ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я» (publichealth.com.ua)


06-08 жовтня

VII Національний конгрес геронтологів і геріатрів України

На конгресі робота проводитиметься за наступними напрямками:

Актуальні питання геріатричної кардіології

Антикоагулянтна терапія при фібриляції передсердь: геріатричний пацієнт

Біологія старіння: теорія і експеримент

Інсульт – лікування, профілактика, реабілітація

Сучасні аспекти організації медико-соціальної допомоги людям похилого віку

Хвороба Альцгеймера та хвороба Паркінсона: сучасні аспекти лікування

Геріатричні аспекти патології внутрішніх органів

Мультидисциплінарний підхід у лікуванні пацієнта із цукровим діабетом 2 типу.

Немедикаментозні методи реабілітації хворих літнього віку

Актуальні питання герогігієни

Старіння і антистаріння

Захворювання кістково-м’язової системи та вік

Початок о 9.30

Детальніше за посиланням: Congress of Gerontologists and Geriatricians of Ukraine — VII Національний конгрес геронтологів та геріатрів України


7 жовтня

ІІ-й Міждисциплінарний Колегіум з неврологічних захворювань

Під час міждисциплінарного колегіуму, до складу якого увійшли неврологи, нейрохірурги, анестезіологи, кардіологи, обговорюватимуться проблеми:

  • Гострого мозкового інсульту
  • ГПМК
  • Герпевірусних нейроінфекцій
  • Постковідного ендотеліїту

Початок о 13.00

Детальніше за посиланням: InfusionTherapy


7-8 жовтня

Науковий симпозіум з міжнародною участю «Персоніфіковані підходи щодо неврологічної, психіатричної та наркологічної допомоги»

  • Основні програмні питання симпозіуму:
  • Епідеміологічна ситуація в сфері нервово-психічних захворювань;
  • Генетичні та середовищні чинники формування неврологічних, психіатричних та наркологічних захворювань;
  • Персоніфікована терапія розладів;
  • Профілактика нервових, психічних та наркологічних розладів.

До участі у заході запрошуються лікарі-психіатри, лікарі-неврологи, лікарі-наркологи, лікарі-психотерапевти, лікарі-психологи, лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, лікарі загальної практики / сімейної медицини, організатори охорони здоров’я України

Початок о 10.00

Детальніше за посиланням: Персоніфіковані підходи щодо неврологічної, психіатричної та наркологічної допомоги (7-8 жовтня 2021 року) | . (mediamed.com.ua)


7-8 жовтня

Науково-практична конференція «Новітні технології в акушерстві гінекології та перинатології»

Головна мета науково-практичної конференції «Новітні технології в акушерстві гінекології та перинатології» – обговорення найбільш актуальних та дискусійних питань в акушерстві, гінекології та перинатології та отримання лікарями практичних знань та навичок. 

Знані експерти з усієї країни підготували для вас огляди новітніх наукових даних та доповнили їх клінічними випадками із власної медичної практики.

Впевнені, що конференція стане зручним майданчиком для обміну думками та практичними напрацюваннями між колегами та сприятиме поліпшенню якості допомоги хворим.

Детальніше за посиланням: Новітні технології в акушерстві і гінекології 2021 – Громадська організація "АРМЕД" (armed.org.ua)


7-8 жовтня

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні підходи до діагностики та лікування лімфопроліферативних захворювань»

Конференція присвячена одній з найбільш актуальних проблем сучасної онкогематології – питанням діагностики і лікування лімфопроліферативних захворювань, для участі в якій запрошуються лікарі-гематологи, онкологи, гістологи та радіологи. 

Традиційно конференція буде проведена на високому професійному рівні з доповідями провідних міжнародних спеціалістів в галузі діагностики та лікування лімфопроліферативних захворювань.             

Детальніше за посиланням: Сучасні підходи до діагностики та лікування лімфопроліферативних захворювань      


7-9 жовтня

IX академічна школа з педіатрії

Міністерство охорони здоров’я України, Національний університет охорони здоров’я імені П.Л. Шупика, Асоціація педіатрів м. Київ разом з Міжнародною асоціацією медицини (ГО МАМ), в рамках реалізації Національної стратегії МОЗ України щодо безперервного професійного розвитку лікарів, запрошує вас взяти участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю.

В рамках Академічної школи заплановані пленарні засідання, сателітні симпозіуми, майстер-класи, дискусійний клуб, мультидисциплінарні розбори хворих під керівництвом провідних фахівців з педіатрії, дитячої гастроентерології, пульмонології, алергології, неврології, нефрології, ендокринології, кардіоревматології, генетики, а також доповіді та майстер-класи іноземних експертів з Великобританії, Білорусії, Литви, Молдови.

Початок: 9.00

Детальніше за посиланням: IX академічна школа з педіатрії – Науково-практична конференція (mam.net.ua)


8-9 жовтня

Науково-практичний семінар «Вагітність високого ризику»

Програма семінару розділена на три великих блоки, в рамках кожного з яких міждисциплінарна та міжнародна команда експертів обговорюватимуть найактуальніші питання відповідно заданої тематики:

  • Covid – 19: виклики сьогодення
  • Репродуктивні втрати
  • Нестандартні клінічні ситуації на етапах перегравідарної підготовки та гестації

Детальніше за посиланням: Вагітність високого ризику-2021 (healthhub.com.ua)


9 жовтня

Майстер-курс PedSmart online «Інфекції»

Цього разу організатори та експерти вирішили розповісти вам про тропічні інфекції, зокрема малярію, геморагічні лихоманки та екзотичні гельмінти. Розглядатимуться теми менінгококової інфекції у дітей та її профілактики. А також епідеміолог відповість на питання: коли ж закінчиться пандемія? Крім того, обговорюватимуться питання про вакцинацію дітей та підлітків від коронавірусної інфекції.

Ця інформація буде корисною та цікавою лікарям: інфекціоністам, педіатрам, лікарям загальної практики-сімейної медицини.

Початок о 9.00

Детальніше за посиланням: Інфекції. PedSMART Online (uaps.org.ua)


10-11 жовтня

Конгрес для лікарів естетичної медицини S CONGRESS 3.0 Лікарі для лікарів: розкриваємо секрети разом!

10-11 жовтня компанія «Естет» і асоціація Secret. Doctors only запрошують вас на S Congress – найбільший у Східній Європі захід для лікарів, який відбудеться 2021 року втретє. Його мета – допомогти лікарям-косметологам у вирішенні складних професійних питань, поділитися досвідом, отриманим у результаті аналізу кейсів, обговорюваних у закритій спільноті Secret.

Програма конгресу – це 50+ кейсів, реальні випадки з практики, авторські техніки, ефективні протоколи від членів міжнародної наукової наглядової ради: Торелло Лотті (Італія), Неллі Конніков (США), Олександра Туркевича (Україна), Сергія Шелехова (Казахстан), Патріка Трейсі (Північна Ірландія), а також наукових координаторів й учасників закритої спільноти Secret. Doctors Only.

ПОПЕРЕДНЯ ПРОГРАМА

1. Менеджмент ускладнень:

  • Практика для практиків
  • Реальні випадки ускладнень у практиці лікаря естетичної медицини й алгоритми рішення від членів закритого клубу лікарів Secret. Doctors only

2. Доказова естетична медицина:

  • Як шукати інформацію і на що потрібно звернути увагу під час вивчення досліджень?
  • Високодоказові дослідження, які провели компанії за минулі 3 роки. Що нового?

3. Апаратна косметологія 2021:

  • Відповідь на запит пацієнта у нових реаліях
  • Як карантин вплинув на попит й очікування?
  • Вдалий час інвестицій у парк апаратів: коли він настане?
  • ТОП найбільш популярних апаратних процедур у світі

4. Бренди та інновації:

  • Які рішення пропонують нам світові виробники?
  • Вся інформація, яка здавалася такою доступною завдяки відкритим кордонам до квітня 2020 року
  • Як зробити правильний вибір?

5. Доведено: не працює!

Сесія правди з ПОВНОЮ ЗАБОРОНОЮ аудіо- та відеозйомки. Що запам’ятали – те й ваше!

6. Менеджмент активного довголіття:

  • Що ми можемо рекомендувати нашому пацієнту
  • Які системні захворювання можуть стати небезпекою у кабінеті лікаря-косметолога і бути причиною небажаних явищ?
  • Ідеальний чек-лист нашого пацієнта: що у ньому?
  • Гормони і молодість – зв’язок і наслідок

7. Медичний бізнес:

  • Як поєднувати роль лікаря і бізнесмена?
  • Як передати пацієнта іншим лікарям вашої клініки?
  • Де закінчується конкуренція і починається взаємодія суміжних фахівців?
  • Скільки вам коштує година роботи вашої клініки?

Пропонуємо провести 10-11 жовтня 2021 року на масштабному заході S Congress 3.0. Ці два дні будуть наповнені знаннями про методи і бренди, авторськими техніками, ефективними протоколами, а також ви ознайомитеся з кращими розробками від компаній-лідерів галузі та зможете відвідати наймасштабнішу виставку естетичної медицини, де вас чекають 2000 м2 професійної експозони.

Посилання на реєстрацію: https://s-congress.com/#rec326099601

Детальніше за посиланням: S Congress 3.0 (s-congress.com)

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів 22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....