Регулярні аеробні вправи можуть полегшити сухість та свербіж в очах

04.02.2022

Дослідники Університету Ватерлоо (Канада) виявили, що значне збільшення секреції сльози та стабільності слізної плівки після здійснення аеробних вправ може бути ще одним засобом для полегшення сухості та свербежу очей.

«Через те, що більша частина нашої діяльності пов’язана із використанням екрана, симптоми сухості очей стають все більш поширеними, – сказав автор дослідження Хайнц Отчере. – Замість того, щоб використовувати очні краплі або інші альтернативні методи лікування, наше дослідження було спрямоване на те, щоб визначити, чи може збереження фізичної активності бути ефективним профілактичним заходом проти сухості очей».

П’ятдесят два учасники були поділені на дві групи – «спортсменів» та «не спортсменів» – для участі у тренуванні. Учасники групи спортсменів тренувалися не менше п’яти разів на тиждень, тоді як учасники, які не є спортсменами, тренувалися не частіше одного разу на тиждень. Дослідники, до яких долучились також експерти з Університету Кейп-Коста у Гані, проводили візуальні огляди до та через п’ять хвилин після кожного тренування, під час яких оцінювали секрецію сльози та час стабільності слізної плівки.

Учасники з групи спортсменів продемонстрували кращі результати, хоча всі учасники зазнали значного збільшення кількості сльози та стабільності слізної плівки після тренування.

«Людям може бути складно регулярно займатися спортом, коли існує потреба працювати все більше годин перед екранами, – сказав Хайнц Отчере. – Однак наші результати показують, що фізична активність може бути справді важливою не тільки для нашого загального самопочуття, а й для здоров’я наших очей».

 

Джерело: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220203083607.htm

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....

17.04.2024 Онкологія та гематологія Терапія та сімейна медицина Тест, який виявляє фрагменти ДНК пухлини в сечі, може запропонувати ранній надійний скринінг раку голови та шиї

Дослідники з онкологічного центру Рогеля Мічиганського університету охорони здоров’я створили тест, який віднаходить фрагменти ДНК у сечі, вивільнені пухлинами голови та шиї. Тест потенційно може сприяти ранньому виявленню цього типу раку, який на сьогодні не має надійного методу скринінгу. Загальновідомо, що вірус папіломи людини (ВПЛ) є причиною раку шийки матки, але все частіше встановлюється, що він спричиняє рак ротової порожнини, горла та інших ділянок голови і шиї....