НПК з міжнародною участю «Персоналізована Медицина - 2023»

Дата проведення: 09.12.2023 

Місце проведення: Онлайн 

Сучасна концепція персоналізованої медицини ґрунтується на прийнятті медичних рішень, використані практик, втручань, продуктів для діагностики, лікування і профілактики захворювань, з урахуванням індивідуальних молекулярно-генетичних і інших варіативних фенотипових ознак організму, окремих тканин чи/та клітин.

Персоналізована медицина є невід’ємною складовою інноваційної моделі медицини майбутнього – «P5», яка має п’ять взаємопов’язаних складових [Longo U.G. et al., 2021]:

  • Прогностична (Predictive) – використання лабораторних та генетичних тестів, методів біомедичної візуалізації, штучного інтелекту, машинного навчання для прогнозування початку захворювання та особливостей його перебігу.
  • Прецизійна (Precision) – класифікація пацієнтів із захворюваннями на підгрупи, враховуючи їхні фенотипові мультиомні особливості.
  • Персоналізована (Personalized) – визначення індивідуальних втручань на основі генетичного профілю кожної людини, а також з урахуванням інших факторів (здібностей пацієнтів, контексту, потреб, соціального стану, способу життя, сімейного анамнезу, супутньої терапії та психологічних аспектів).
  • Профілактична (Preventive) – зменшення ймовірності виникнення захворювань шляхом реалізації профілактичних втручань з урахуванням біологічних, екологічних (експосомних), соціальних та психологічні аспектів життєдіяльності людини.
  • Партисипативна (Participatory) – залучення людей до управління станом свого здоров’я, завдяки зміцненню можливостей, автономії та залученості пацієнтів, а також підтримки комунікації між пацієнтами, лікарями та особами, які доглядають за ними.

В теперішній час підходи персоналізованої медицини активно впроваджуються в гастроентерології та дієтології, гематології, генетиці, геронтології, дерматології, ендокринології, імунології та алергології, інфектології, кардіології та ревматології, неврології, онкології, офтальмології, психіатрії, пульмонології та фтизіатрії, хірургії та трансплантології, в фармакології, профілактичній медицині тощо.

Конференція спрямована на широке коло лікарів всіх спеціальностей, фармацевтів, інших професіоналів сфери охорони здоров’я, здобувачів вищої освіти, науковців України.

Під час заходу ви зможете:

  • отримати сучасну науково-медичну інформацію з питань персоналізованої медицини та її розвитку у світі та в Україні,
  • ознайомитись з кращою клінічною практичною щодо імплементації підходів персоналізованої медицини для покращення профілактики й лікування важкої патології,
  • обмінятися інноваційними ідеями і досвідом,
  • інтегрувати отримані знання у власну лікарську практику,
  • безпосередньо долучитись до діяльності ГО «Українська ліга персоналізованої медицини».

Детальніша інформація на сайті заходу