АРТРИТ ТА ОСТЕОАРТРИТ КОЛІННОГО СУГЛОБА: ВІД ДІАГНОСТИКИ ДО ЛІКУВАННЯ

Дата проведення: 21.03.2024

Місце проведення: Онлайн

ЗМІСТ КОНФЕРЕНЦІЇ

Артрит та остеоартрит (ОА) колінного суглоба – патологія, що ускладнює життя людини, як, мабуть, жодна інша. Першою чергою, через обмеження свободи пересування. Проста піша прогулянка, ходіння сходами вгору та вниз – все це як і багато іншого, для людей з цією недугою – справжнє випробовування або й взагалі нездійсненно. Навіть прості щоденні дії вимагають у них в рази більше часу, ніж у здорових людей.

ОА вирізняється агресивним руйнуванням суглобового хряща на тлі запалення у суглобі. Це вимагає активного протизапального та хондропротективного лікування. Та попри величезний арсенал терапевтичних впливів на хворий суглоб, багато використовуваних засобів і процедур не мають міцної доказової бази щодо ефективності в довгостроковій перспективі.

ОА, як і раніше, залишається захворюванням з багатьма невідомими. Все це вимагає від лікаря підходити до кожного пацієнта індивідуально.

Натомість Європейським товариством з клінічних та економічних аспектів остеопорозу та остеоартриту (ESCEO) розроблено чіткий алгоритм лікування артриту та ОА.

Розуміння причин і симптомів болю в колінному суглобі може допомогти лікарю у пошуку ефективного лікування. Тож, пропонуємо разом з провідними спеціалістами в цій галузі детально розглянути ці аспекти, розібратися в діагностичному алгоритмі та сучасних ефективних методах лікування артириту та ОА колінного суглоба.

Зокрема, обговорюватимемо:

  • Причини та фактори ризику артриту та ОА колінного суглоба;
  • Особливості діагностики патології колінного суглоба, чи завжди працюють діагностичні критерії;
  • Що ми розуміємо під «складними» ревізіями колінного суглоба;
  • Загальні питання лікування патології колінного суглоба;
  • Артроскопія колінного суглоба від діагностики до інноваційних методів лікування.

Детальніша інформація на сайті заходу